12 Eylül 2013 Perşembe

Mini resim atölyesi çalışması devam ediyor - Ongoing mini art studio project

Ablam için bir resim atölyesi yapmaya çalışıyorum. Değişik objelerin içine yapılmış minileri seviyorum, o nedenle bu cam kutuyu bulunca "işte bizim atölye!" dedim kendi kendime. Henüz bitiremedim, doğru avizeye bir türlü karar veremedim. Yine de birkaç foto ekliyeyim dedim de, o da ayrı bir sorun. Her tarafı cam bir kutunun fotoğraflarını çekmek çok zor ya, fotoğrafçılığa kafamın basmaması üzücü bir durum. Neyse, yine de bakalım nasıl olmuş.
Tahta karıştırıcılardan parke yaptım, eskitme boyası ile boyayınca gerçek parke gibi duruyorlar. Şövale hazır vardı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I am trying to make a mini art studio for my sister. I like minis made in beautiful objects, so when I found this terranium, I said "here is our art studio!" :) Not finished yet, I am still trying to decide on the chandelier, but I still wanted to add a few photos. Another problem is that it is so hard to photograph a glass box, being the lousy phographer that I am. Still here they are.
I made wooden floor and colored with antiguing medium. I already had the easel.

Kutunun arkasındaki camı ayna boyası ile boyadım. Verniği sürmeden önce bazı yerlerini sildim, bir kısmını koyu renkle boyadım, bir kısmını olduğu gibi bıraktım, böylece eskitilmiş ayna bir duvarım oldu. Kartondan bir odun sobası yaptım, orjinali pinterestteydi http://www.pinterest.com/pin/26317979045099676/.
İpleri sararak bir odun sepeti yaptım, odunlar kuru dal parçaları.
-----------------------------------------------------------------------
I painted the back glass piece of the box with mirror medium, you are able to distress it as you wish before glossing it, this way I had a wall of nicely aged mirror.
I made the wood stove from cardboard, original from pinterest, http://www.pinterest.com/pin/26317979045099676/
I made a wood basket from rope that I don't know the English for :) Wood is dry branches.



 Halı ilk transfer denemem, sonuçtan çok mutluyum doğrusu, tam istediğim gibi oldu. Tablonun sahibi büyük ressam benim prensesim oluyorlar, teyzesine özel olarak yaptı :)
----------------------------------------------------
The rug is my first transfer work and I am quite happy with the result. The painting belongs to the great artist who happens to be my princess. Specially made for her aunt.

Üstten görünüş / View from the top
Lambanın şapkasını kurdele nakışı ile yaptım, gerçek ipek kurdeleyle yapınca müthiş keyifli bir şey doğrusu. Resim de en sevdiğim mini bloğundan bir anlatımla yapıldı. O da süper zevkli,  http://www.cinderellamoments.com/.
Dolap tamamen benim uydurmam, kahverengi boyadım ve değişik renkleri fırçayla sıçrattım. İçinde resim kağıtları var.
----------------------------------------------------------------------
The hat of the lamp is ribbon emroidery, it was really fun to make. The painting is my first trial based on Caroline's tutorial from my favorite mini blog http://www.cinderellamoments.com/. The cupboard I made without any measurements really, I painted it brown, then sprayed with different colors, holds some sketch paper inside.
Ressam masam, fırçalar çok şirin değil mi, gerçek fırça parçaları ve kürdanla yapıldı. Resim paleti de tahta parçası ve muhtelif renklerde boyalar.

----------------------------------------------------
The painting table with brushes and pallette and a cup of tea of course :)







Tabi ki bir resim atölyesinde çok daha fazla resim olmalı değil mi? Tualler ressam hanımda yani ablamda, atölye benden resimler ondan :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I am aware that an art studio needs to have a lot more paintings, the canvases are with the artist, my sister. I made the studio, she needs to make the paintings, that's our deal :)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Hiç gözümün yemediği bir çalışma, sabrınıza sağlık...Minik objeler harika duruyor. Emek emek işleniyorlar belli ki.Çok hoş olmuş.Sevgiler:)

ebru dedi ki...

Çok teşekkürler, beğendiğinize çok sevindim. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

gecenin gec bir vakti..
golerimi kocaman kocaman actim..
bayildim,,,ne ince dusunce ve ne ince ince yapilmis objeler
bu isi yapicak zaman bulmaliyim kendime,,
inanilmaz istiyorum bunu
gonlunuze saglik...

Satush dedi ki...

Çok güzel olmuş.Elinize sağlık. Minik olan herşeyi çok seviyorum ama minik objleri yapmak ayrı bir sabır. Güle güle kullansın.Sevgiler

ebru dedi ki...

Sevgili Cihan'ın Bahçesi, kesinlikle deneyin inanın çok zevkli.
Sevgili Satush, çok teşekkürler.

carmen dedi ki...

que bonito trabajo ....

Cinderella Moments dedi ki...

Oooh! It's like a treasure trove! I love how you filled it with so many sweet pieces. And you did a fantastic job on your rose painting!! Thank you so much for the link too. You are so sweet.
It's a beautiful studio. Gorgeous work!!
hugs♥,
Caroline

Pelin Ozis dedi ki...

Yine döktürmüşsün canım. Çok güzel. İnsanın bakarken içi cıvıl cıvıl oluyor :-)

CAFE TERRACOTTA dedi ki...

Ayyy nefis nefis sabırsızlanıyorum ama tembellik ettim biliyorum hemen minik tuvallerimi boyayacağım.Ellerine sağlık canım benim