28 Mayıs 2012 Pazartesi

Minyatür mutfak pano / Mini kitchen shadowbox

Ablam için bir mutfak yapmak istiyordum ve kendim yapamayacağım malzemeleri de bir yandan topluyordum, etsy ve ebay gerçekten çok fazla çeşide ulaşabileceğiniz iki kaynak. Özellikle cam malzemeleri başka temin yolu bulamadım, Türkiye'de minyatür cam malzeme nasıl yaptırırız bir fikri olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. Herneyse, halen kendimi tam bir oda yapabilecek gibi görmüyorum, dolayısıyla elimdeki panolardan birini kullanıp mutfağın bir köşesini yaptım. Yine harıl harıl aradığım birşey de minyatürde kullanılabilecek duvar kağıdı, desenleri yeteri kadar küçültüp, yanyana çoğaltarak ekleyip yapmaya çalışıyorum. Panonun üst kısmı bu şekilde hazırlanmış duvar kağıdı. Alt kısım ise tahta adana kebap şişlerinden yapılmış lambri. Yeri de tahta çay karıştırıcılarıyla parke yaptım, sonra hepsini beyaza boyadım. Tahtaları tam düzgün kesmeyi henüz başaramıyorum, aşırı boşlukları rölyef pastayla kapattım, bayağı düzgün oldu.
Duvara astığım dolabı ablam Fransa'dan almıştı, boyayıp eskittim ve raflarına, çekmecelerine örtü yaptım. Lavabo da hazır , alttaki eteğini ben diktim. Dikiş dikmeyi bilmediğimi düşünürsek, oldukça gurur verici benim için :) Ama en severek yaptığım parça mutfak adası oldu, kaç tane minyatür mutfak adasını gözden geçirdim bilmiyorum bile! Sonuç fena olmadı gibi. Adanın üzerindeki aksesuarların hemen hepsi hazır, bir tek cam fanusun içinde cupcake denemelerim var, şunu söyleyebilirim ki polimer kil için önümde uzuuuun ve engebeli bir yol var :) Dolaptaki reçelleri de ben yaptım. Bloglarda resin resin bahsedip duruyorlar, sözlüğe bakıyorum reçine diyor, kafayı yedim nedir bu diye. Sonra bir anda bir ışık yandı! Bu resin bizim bildiğimiz sır vernik! Bir mutluluk dansı yapıp hayatımda ilk defa sır vernik kullandım. Renklendirmek için verniği karıştırırken içine pastel boya rendeledim. Meyveler polimer kil, hazır olarak almıştım. Üstlerine de hoş bir kumaşla kapak ve doğal rafyayla bağlanınca süper şirin reçeller ortaya çıktı!
Evyenin üzerinde cam sevenlerdenim, elimde olan bir çerçeveyi boyadım, arkasına bir manzara resmi yapıştırdım. Perdelerin dantel kısmının plisesini silikon tabancasıyla yaptım. Yine hayatımda ilk defa silikon tabancası kullandım ve bundan önce neler kaçırmış olduğumu gördüm!  Mucize bir aletmiş :) Bir adet çöp şişten perde rustiği yaptım, bir de fırfır yapıp üzerine yapıştırdı mı perdemiz bitmiş oldu! Duvardaki panoları da beğendiğim iki resmi minyatür hale getirdim, onlardan biraz büyük balsa ağacı parçalarını beyaz boyayıp üzerlerine yapıştırığp kenarları eskittim. Ablam mutfağını çok beğendi, dolayısıyla ben de sonuçtan memnun oldum, daha yapmak isteyip de sığdıramadığım bayağı bir obje var, dolayısıyla büyük bir mutfak yapmak farz oldu :)
Another beginner's project, a kitchen shadowbox for my sister. I still don't feel ready to try a roombox, so I plan to continue with shadowboxes for a few more projects. I made the box with wallpaper and different types of wood sticks. I also used wood sticks for the floors and painted them white. I have been collecting some pieces from ebay and etsy, so I used those as well. The sink is an ebay purchase, but I sew the sink curtain. I don't know how to sew, so I am pretty proud of the result :) I also made the window and the curtain. The cupboard on the wall was ready, I painted and aged it. I also made shelf covers. The butcher's block is a dream of mine in real life, so I decided to try to make a mini one. It has a lot of flaws, but overall I am happy with the result. The accessories on the buthers block are mostly items I collected. I made the jams myself though and really loved making them! In the cake stand, there are some really poorly made cupcakes, I still have a looooong way to go in polymer clay department :) This was a gift to my sister and she loved it, so I am also happy with the result :) I still have so many kitchen stuff that I want to make, so I guess I will put the roombox in line of projects to make!

8 yorum:

Hayalci dedi ki...

Hepsini çok beğeniyorum. Çok güzeller, elinize sabrınıza sağlık.

Adsız dedi ki...

oh my gosh how lovely , perfection!!!
thankyou so much for visiting me today and thankyou for your kind words,

The Polka Dot Closet dedi ki...

Oh I love these little houses, they look like they would be sooo much fun to do! It is decorated just as I would love my house to be! Thank you so much for following Laurie, the blogger who started over.

Carol

ebru dedi ki...

Cok tesekkurler Hayalci, cok sevindim begendigine :)

Bahar Pekin dedi ki...

çok beğendim Ebrucum, sen yaparsın da güzel olmaz mı, vallaha bravo deli sabır işi, çok takdir ettim:-)))
Başarılarının devamını dilerim, bol üretken güzel sağlıklı keyifli günler!!!sevgiler Bahar

Bahar Pekin dedi ki...

Ellerine sağlık Ebrucum çok güzeller, sabrına hayran kaldım, bol keyifli üretken günler dilerim.
sevgiler
Bahar

funda dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş :))

CAFE TERRACOTTA dedi ki...

işteee beniiimmm mutfağımmmm